Pasztet we współczesnej kuchni
- ISBN: 9788377071182
- EAN: 9788377071182
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Olimp Media
- Format: 14.5x20.5cm
- Język: polski
- Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
- Liczba stron: 112
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,32złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,32 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne – idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni – przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne – np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby – ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów – np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.