KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki O sztuce kulinarnej

O sztuce kulinarnej

Ksiąg dziesięć

  • Autor: Apicjusz
  • ISBN: 9788323109266
  • EAN: 9788323109266
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe UMK
  • Format: 14.5x21.0cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 314
  • Rok wydania: 2012
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 20,63
     zł
    Cena detaliczna:  24,00 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,63
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Tekst, przekład i komentarz Ireneusz Mikołajczyk i Sławomir Wyszomirski. Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem "De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego. Fragment wstępu
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj