Lato w kuchni pięciu przemian
Przepisy wegetariańskie
-
Autor: Anna Czelej
- ISBN: 978-83-63965-05-1
- EAN: 9788363965051
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Illuminatio
- Format: 206x141mm
- Język: polski
- Seria: W KUCHNI PIĘCIU PRZEMIAN
- Liczba stron: 224
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,19złCena detaliczna: 34,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,79 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Lato to jedyna pora roku tak obfita w świeże warzywa i owoce. Dojrzewające w słońcu sezonowe owoce i warzywa wzbogacone warzywami strączkowymi, kiełkami, nasionami i orzechami to podstawa zbilansowanej letniej diety według Pięciu Przemian. Teraz możesz skomponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki odpowiednie na letnie dni.
Zachowując zasady gotowania według Pięciu Przemian i dodając składniki w odpowiedniej kolejności sprawisz, że energia wydobyta z potraw będzie krążyła i wzmacniała energię twojego organizmu, dzięki czemu osiągniesz równowagę, harmonię i pełnię zdrowia.
Lekka zupa, krem warzywny lub chłodnik. Warzywa gotowane bądź zapiekanka z kaszą. Sałatka z warzywami strączkowymi, a na deser szarlotka, gruszki w koglu-moglu lub maliny w sosie waniliowym… i oczywiście przetwory, by móc cieszyć się latem także za kilka miesięcy. To tylko niektóre z ponad 100 przepisów z wykorzystaniem sezonowych, wegetariańskich, a także bezglutenowych składników.
Według Pięciu Przemian lato to Przemiana Ognia, energetyczna naturę yang, żywiołowa czerwień i smak gorzki, zaś na poziomie emocji to radość życia, witalność, kreatywność i serdeczność, które śmiało możesz wykorzystać także w kuchni.