Kurs pieczenia chleba
-
Autor: Lepard Dan Whittington Richard
- ISBN: 978-83-7773-576-3
- EAN: 9788377735763
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16,5x21
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,22złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,22 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie!
Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki.
Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!