Kuchnia toskańska. Wyd. II
-
Autor: Adamczewski Piotr
- ISBN: 9788377736890
- EAN: 9788377736890
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,49złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,49 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach…
Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.