Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 1
-
Autor: Artur Bokła
- ISBN: 978-83-8103-045-8
- EAN: 9788381030458
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Pascal
- Format: 190x115x15mm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,60złCena detaliczna: 36,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,60 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
• prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)
• przepisy kulinarne • poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)
• opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.)
• filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
• mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową
W serii ukazały się: Przygotowani przetrwają Sztuczki survivalowe Terenowa apteczka ziołowa