Kuchnia regionalna
-
Autor: OPRACOWANIE ZBIOROWE
- ISBN: 9788377059203
- EAN: 9788377059203
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Dom Wydawniczy PWN Wydawnictwo Naukowe PWN
- Format: 21.0x24.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
34,41złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,41 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy
i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:
· zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski – zupy, dania główne, desery, przysmaki;
· ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju – święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
· prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
· dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.