KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi

Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi

Domowe smaki Jadzi

  • ISBN: 9788363537456
  • EAN: 9788363537456
  • Oprawa: twarda
  • Wydawca: Gaj
  • Format: 240x170x20mm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 264
  • Rok wydania: 2019
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 26,89
     zł
    Cena detaliczna:  39,00 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,89
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Po raz drugi do swojej kuchni, pełnej smaków i aromatów, zaprasza miłośników gotowania Jadwiga Smolińska – mieszkanka podbydgoskiego Koronowa, dla której najbliższa sercu jest kulinarna strona życia. A że, jak mawia stare przysłowie, do serca najprostsza droga wiedzie właśnie przez żołądek, od 2009 roku przepisy pani Jadzi zawojowały już rzesze Czytelników. Nie poszły w las nauki ukochanej Mamy, Bronisławy, która zawsze powtarzała, że kuchnia to najważniejsze miejsce w domu, a jedzenie musi być podane czysto, ładnie i smacznie. Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi to blisko 300 sprawdzonych przepisów pogrupowanych w 12 kategorii: Przystawki, Zupy, Dania mięsne, Ryby, Dania z patelni, Dania z mąką, Dania dietetyczne, Zapiekanki, Dodatki (sałatki, surówki, grzyby, sosy), Wypieki, Desery, koktajle, Napoje, Przetwory Przepis, którego szukacie, bardzo łatwo znajdziecie dzięki obszernemu spisowi treści i indeksowi potraw. Jadwiga Smolińska najwyżej ceni typowo domową, tradycyjną kuchnię, ale ma także wybitny talent do eksperymentowania – łączenia produktów, wypróbowywania niespotykanych smaków, tworzenia na tej bazie własnych przepisów. Wiele z jej najnowszych przepisów powstało w oparciu o nowe, mało używane i mniej znane produkty. Są wśród nich na przykład kiszone śledzie, czy też mięso z hodowanych na naturalnych produktach świń rasy puławskiej, których smak przypomina ten zapamiętany z dzieciństwa. - Pragnę swoimi przepisami dać przykład innym, co można zrobić z naszych rodzimych składników – zachęca Jadwiga Smolińska. – Tak naprawdę niewielu rzeczy trzeba szukać po innych kuchniach. Nasze organizmy są przyzwyczajone do tradycyjnego polskiego jedzenia, a przecież można z tych produktów tworzyć nawet wykwintne potrawy.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj