 
    Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi
Domowe smaki Jadzi
- 
                        Autor: Jadwiga Smolińska
- ISBN: 9788363537456
- EAN: 9788363537456
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Gaj
- Format: 240x170x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 264
- Rok wydania: 2019
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    26,83złCena detaliczna: 39,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,83 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
        
            Po raz drugi do swojej kuchni, pełnej smaków i aromatów, zaprasza miłośników gotowania Jadwiga Smolińska – mieszkanka podbydgoskiego Koronowa, dla której najbliższa sercu jest kulinarna strona życia. 
A że, jak mawia stare przysłowie, do serca najprostsza droga wiedzie właśnie przez żołądek, od 2009 roku przepisy pani Jadzi zawojowały już rzesze Czytelników. Nie poszły w las nauki ukochanej Mamy, Bronisławy, która zawsze powtarzała, że kuchnia to najważniejsze miejsce w domu, a jedzenie musi być podane czysto, ładnie i smacznie.
Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi 
to blisko 300 sprawdzonych przepisów pogrupowanych w 12 kategorii:
Przystawki,  Zupy,  Dania mięsne,  Ryby,  Dania z patelni,  Dania z mąką,  Dania dietetyczne,  Zapiekanki,  Dodatki (sałatki, surówki, grzyby, sosy),  Wypieki,  Desery, koktajle, Napoje,  Przetwory
Przepis, którego szukacie, bardzo łatwo znajdziecie dzięki obszernemu spisowi treści i indeksowi potraw.
Jadwiga Smolińska najwyżej ceni typowo domową, tradycyjną kuchnię, ale ma także wybitny talent do eksperymentowania – łączenia produktów, wypróbowywania niespotykanych smaków, tworzenia na tej bazie własnych przepisów. Wiele z jej najnowszych przepisów powstało w oparciu o nowe, mało używane i mniej znane produkty. Są wśród nich na przykład kiszone śledzie, czy też mięso z hodowanych na naturalnych produktach świń rasy puławskiej, których smak przypomina ten zapamiętany z dzieciństwa.
- Pragnę swoimi przepisami dać przykład innym, co można zrobić z naszych rodzimych składników – zachęca Jadwiga Smolińska. – Tak naprawdę niewielu rzeczy trzeba szukać po innych kuchniach. Nasze organizmy są przyzwyczajone do tradycyjnego polskiego jedzenia, a przecież można z tych produktów tworzyć nawet wykwintne potrawy.
        
     
