Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy
-
Autor: Opracowanie zbiorowe
- ISBN: 978-83-2452-077-0
- EAN: 9788324520770
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Publicat
- Format: 17.5x23.0cm
- Język: polski
- Seria: PEŁNIA SMAKÓW
- Liczba stron: 512
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
40,03złCena detaliczna: 64,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,03 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane
i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy.
Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych. Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw.