Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne w.2014
Potrawy tradycyjne
-
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
- ISBN: 9788372777072
- EAN: 9788372777072
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Astrum
- Format: 204x146x14mm
- Język: polski
- Seria: KUCHNIA I DIETY
- Liczba stron: 266
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
35,74złCena detaliczna: 65,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,74 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne „Góralu, czy ci nie żal”. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć”, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka – poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie” – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami”. Okrasiła to – jak na dobrą gaździnę przystało – nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!