KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Kuchnia dla alergików

Kuchnia dla alergików

  • Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
  • ISBN: 978-83-7277-736-2
  • EAN: 9788372777362
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Astrum
  • Format: 14,5x20 cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 170
  • Rok wydania: 2016
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 21,31

     zł

    29,00 zł

Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?
To mogą być objawy alergii jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE