Kuchnia diabetyków
-
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
- ISBN: 9788364786273
- EAN: 9788364786273
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Astrum
- Format: 15.0x20.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 150
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
24,12złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,48 zł
x
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!