Koniec z przdejadaniem się
-
Autor: David A. Kessler
- ISBN: 9788365309600
- EAN: 9788365309600
- Oprawa: oprawa: twarda
- Wydawca: Fundacja Źródła Życia
- Format: 232x162 mm
- Liczba stron: 312
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
29,20złCena detaliczna: 48,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,48 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Współczesne społeczeństwa krajów zachodnich
dramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarówno
osób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małych
dzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami zyskujemy
poważne problemy cukrzycę, choroby układu krążenia
oraz wiele innych skracających życie chorób. Oto koszt
naszego nadbagażu. Dlaczego tak się dzieje? Kreując
jedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystują
składniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dla
nas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody.
W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemy
jeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nad
naszym apetytem i naszymi odruchami, a producenci
żywności nad naszymi portfelami. David Kessler,
doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie Stanów
Zjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowi
tytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłu
spożywczego i restauracyjnego, chwytające nas w
pułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie,
jak się z niej uwolnić.
Książka wyjaśnia, między innymi następujące
zagadnienia:
Jak schudnąć ?
Czy istnieje najlepsza dieta odchudzająca ?
Co jeść, a czego nie jeść ?
Preparaty na odchudzanie, czyli: Czego mogą nas
nauczyć leki odchudzające ?
Dlaczego tyjemy - jak wpadamy w pułapkę
jedzenia ?
Najlepsza dieta - zmienianie nawyków.
dramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarówno
osób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małych
dzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami zyskujemy
poważne problemy cukrzycę, choroby układu krążenia
oraz wiele innych skracających życie chorób. Oto koszt
naszego nadbagażu. Dlaczego tak się dzieje? Kreując
jedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystują
składniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dla
nas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody.
W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemy
jeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nad
naszym apetytem i naszymi odruchami, a producenci
żywności nad naszymi portfelami. David Kessler,
doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie Stanów
Zjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowi
tytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłu
spożywczego i restauracyjnego, chwytające nas w
pułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie,
jak się z niej uwolnić.
Książka wyjaśnia, między innymi następujące
zagadnienia:
Jak schudnąć ?
Czy istnieje najlepsza dieta odchudzająca ?
Co jeść, a czego nie jeść ?
Preparaty na odchudzanie, czyli: Czego mogą nas
nauczyć leki odchudzające ?
Dlaczego tyjemy - jak wpadamy w pułapkę
jedzenia ?
Najlepsza dieta - zmienianie nawyków.