KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
-
Autor: Olia Hercules
- ISBN: 978-83-280-4658-0
- EAN: 9788328046580
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Buchmann
- Format: 19.5x25.2
- Język: polski
- Liczba stron: 240
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
32,99złCena detaliczna: 59,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,99 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu – pomostu łączącego Europę z Azją.
Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja – Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkali, chrupiące chaczapuri, aromatyczna doszorwa, a na deser słodka pachlawa. Na liście składników dorodne bakłażany, soczyste pomidory, górskie sery, dojrzałe arbuzy, winogrona i mnóstwo orzechów. Wśród proponowanych przez Olię przepisów znajdzie się wiele ciekawych pozycji dla wegetarian, ale też dla mięsożerców.