Jedzenie, że ogień. Niebanalna uczta w plenerze. Grill, ognisko, kociołek, ruszt
-
Autor: Patrycja Walter-Zagórska
- ISBN: 978-83-8103-964-2
- EAN: 9788381039642
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Pascal
- Format: 235x162mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
38,49złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł
Ta książka całkowicie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze!
Znajdziesz tu przepisy autorskie oraz klasyczne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, by żar z ogniska dodał im prawdziwego ognia. Wypróbujesz zaskakujące połączenia składników, poznasz nowe techniki gotowania i stworzysz smaki, których nie da się uzyskać na domowej kuchence!
Ciesz się kulinarnymi przygodami i biesiadowaniem w dobrym towarzystwie. Zorganizuj prawdziwą ucztę w ogrodzie czy przy ognisku, wypraw przyjęcie dla dzieci, oczaruj drugą połówkę randką w plenerze. Może i w tobie obudzi się chęć pierwotnego gotowania?
Zostań fire chefem - poznaj kuchnię ognia!
Tu dzieje się magia. Patrycja zabiera nas w kulinarną podróż po świecie, czerpie z natury, w niezwykły sposób łączy proste składniki. Jest sezonowo, barwnie, aromatycznie. Przeczytałam, obejrzałam i natychmiast chcę próbować. Zastanawiam się tylko, co pójdzie na pierwszy ogień.
Beata Grątkowska, autorka książek i bloga Praktykulinarni.com
To nie przepisy - to gotowe scenariusze na przygody poza domem z przyjaciółmi i bliskimi! Z tą książką porzucisz kuchnię i niezależnie od pory roku pobiegniesz rozpalać ogień.
Ola Czapla-Oslislo, recenzentka kulinarna i autorka BlogOstryga.pl
Ogień to żywioł, który od milionów lat daje ludziom poczucie bezpieczeństwa i ciepło, a Patrycji udało się go ujarzmić. Ta książka wprowadzi was w niezwykły świat potraw z grilla i BBQ.
Andrzej Gibas, brązowy medalista Mistrzostw Świata BBQ