
Jedzenie i inne namiętności
-
Autor: Maia Sobczak
- ISBN: 978-83-240-7589-8
- EAN: 9788324075898
- Oprawa: twarda
- Wydawca: JEDNYMSŁOWEM
- Format: 205x250
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
47,15złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 47,15 zł
x




Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość!
Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.
Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:
szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora
A na deser będą rozmarynowy crme brle na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu!
MAIA SOBCZAK, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę.
Bez pośpiechu. Każdego dnia.
Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora.
Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich:
szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie,
piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą,
gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora
A na deser będą rozmarynowy crme brle na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu!
MAIA SOBCZAK, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę.
Bez pośpiechu. Każdego dnia.