KATEGORIE

Kategorie

Okładka książki Jedz codziennie całą tęczę pokarmów

Jedz codziennie całą tęczę pokarmów

  • Autor: Sandra Cabot
  • ISBN: 9788389624697
  • EAN: 9788389624697
  • Oprawa: Miękka
  • Wydawca: Mada
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Język: polski
  • Liczba stron: 288
  • Rok wydania: 2010
  • Wysyłamy w ciągu: niedostępny
  • Brak ocen
  • 20,68
     zł
    Cena detaliczna:  30,00 zł
    Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,68
Artykuł chwilowo niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
x
Proste i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Ponad 250 przepisów, które zawierają niedużo produktów węglowodanowych, wspomagają układ immunologiczny i dodają organizmowi energii, sprzyjają chudnięciu i oczyszczaniu organizmu, zawierają zdrowe posiłki dla dzieci.

Jedz Codziennie Całą Tęczę Pokarmów
Proste i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Ponad 250 przepisów, które zawierają niedużo produktów węglowodanowych, wspomagają układ immunologiczny i dodają organizmowi energii, sprzyjają chudnięciu i oczyszczaniu organizmu, zawierają zdrowe posiłki dla dzieci.


Kolekcja Przepisów Kulinarnych dr Sandry Cabot – fragment

Wstęp

Niniejszy zbiór przepisów kulinarnych pochodzi z kuchni Audrey Tea zajmującej się gotowaniem od ponad sześćdziesięciu lat. To długi czas, by wypróbować ich mnóstwo! Audrey od dawna zadowala i wprawia w rozkosz kubki smakowe członków swojej rodziny oraz przyjaciół, a teraz oto przyszła kolej na Czytelników! Książka została tak napisana, by umożliwić doświadczanie kulinarnej rozkoszy i różnorodności oraz by wydobyć talenty kulinarne z każdego, choćby nawet były one jeszcze uśpione.
Rozkosz i przyjemność, ponieważ Audrey jest w kuchni wielką mistrzynią, a jej życiowa pasja i dusza wyrażają się miłością obecną w Jej przepisach. Wielkie gratulacje, Audrey!
Różnorodność, ponieważ książka ta jest ogromnym zbiorem przepisów pochodzących z anglosaskiej, prawdziwie australijskiej, i azjatyckiej tradycji kulinarnej. W kolekcji tej znajdują się przepisy na przepyszne potrawy, także korzystne dla zdrowia. Znajdziemy takie wspaniałe potrawy (szczególnie te w rozdziale o deserach), które powstały po to, by pobudzać ośrodki przyjemności. W osobnym, ostatnim, rozdziale są przepisy na dania przyrządzane na szczególne okazje i wyjątkowe okoliczności, bo przecież większość z nas lubi od czasu do czasu zjeść coś słodkiego (np. czekoladę) i nie ma ludzi, którzy pokarmowe nie zgrzeszą, w tym też i lekarka - specjalistka od wątroby! Oczywiście, jeżeli ktoś chce schudnąć, musi przyrządzać jedzenie o niskiej zawartości produktów węglowodanowych i niewielkiej ilości tłuszczu, nie może też wciąż ulegać pokusom i dzień w dzień pałaszować słodycze czy desery.

Audrey dołączyła też podrozdział o naturalnych substancjach słodzących, czyli o stewii i ksylitolu, co powinno pomóc ludziom z nadwagą, opornością insulinową, czyli z zespołem metabolicznym lub zespołem X, i chorym na cukrzycę. Lody o niskiej zawartości węglowodanów przyrządzone według przepisu Audrey są naprawdę pyszne i o wiele, wiele zdrowsze niż zwykłe lody. W wielu przepisach na końcu zamieszczone są uwagi wskazujące, że potrawy według nich przyrządzone:
  • zawierają niedużo węglowodanów,
  • są niskotłuszczowe,
  • sprzyjają oczyszczaniu wątroby i całego organizmu, odchudzaniu lub
  • po prostu są pyszne i trochę grzeszne!
.

Jadać na zdrowie całą tęczę pokarmów

Tęcza składa się z siedmiu podstawowych kolorów. Są to: czerwień, pomarańcz, żółć, zieleń, błękit, purpura zwana też kolorem in-dygo, oraz fiolet. Natura pięknie układa te kolory na niebie w bajeczny łuk tęczy, a w przyrodzie miesza je ze sobą, tworząc bogatą paletę wielu barw i odcieni. Warzywa i owoce, jakie jadamy, biorą swoje barwy z tej tęczy, a dla naszego zdrowia ważne jest, by w jadłospisie występowało jak najwięcej kolorów i to każdego dnia. A na końcu tęczy każdy może znaleźć wielki skarb, jakim jest własny świetny stan zdrowia, którego nie można kupić za żadne pieniądze!

Dlaczego podtytuł tej książki brzmi Jadać codziennie cala tęczę pokarmowi

Dlatego że pigmenty roślinne, które nadają warzywom i owocom tak ogromną różnorodność barw, kolorów i odcieni, są nieodzowne dla dobrego zdrowia człowieka. Substancje nadające roślinom kolory posiadają silne właściwości przeciwutleniające, czyli sąantyoksy-dantami i maj ą różnorodne korzystne oddziaływania:
  • przeciwnowotworowe,
  • przeciwzapalne, a ponadto
  • przeciwdziałają starzeniu się organizmu,
  • wspomagają układ immunologiczny,
  • rozrzedzają krew i
  • chronią mózg.





Kolekcja Przepisów Kulinarnych dr Sandry Cabot
Spis Treści


  • Wstęp
  • Urządzenia i narzędzia kuchenne
  • Śniadania
  • Przekąski i przystawki
  • Zupy
  • Zakupy i wykaz produktów
  • Sałatki i sosy do sałatek
  • Zioła i przyprawy
  • Dania główne
  • Osładzanie sobie życia i chudnięcie
  • Na wyjątkowe okazje
  • Spis wszystkich przepisów
  • Glosariusz
  • Terminy stosowane w przepisach kulinarnych
  • Uwagi tłumaczki


Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj