 
    Jak to zrobić w kuchni?
Bogato ilustrowany przewodnik
- 
                        Autor: James Peterson
- ISBN: 9788377310007
- EAN: 9788377310007
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Vesper
- Format: 16.5x22.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 422
- Rok wydania: 2011
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
- 
                    
                    Brak ocen
- 
                    35,62złCena detaliczna: 59,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,62 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
                    
                    x
         
                    
            ""Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak   to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu   wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu   lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem,   prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd)   lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w   podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli   uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach   działo się to dzień po dniu i rok po roku).Ta zwięzła, ale bogata w treść   książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak   pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak   zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących   rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do   mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na   wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego, jak   nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po   zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy   niską.""James Peterson
        
     
