
ITALIA DO ZJEDZENIA WYD. 2
-
Autor: Bartek Kieżun
- ISBN: 978-83-280-6040-1
- EAN: 9788328060401
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Buchmann
- Format: 280x220x30mm
- Język: polski
- Seria: DO ZJEDZENIA
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
42,65złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,65 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x

Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
Italia do zjedzenia jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.
„Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.“
Bartek Kieżun