Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii
-
Autor: Kotomska
- ISBN: 9788320059342
- EAN: 9788320059342
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: PZWL
- Format: 235x167 mm
- Język: polski
- Liczba stron: 180
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
89,12złCena detaliczna: 104,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 89,12 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.
W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.
Szczegółowo omówiono:
- stosowany sprzęt i instrumentarium,
- sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
- opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
- podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
- aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.