Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Kulinarna podróż po Libanie
- 
                        Autor: Khanafer Samar
 - ISBN: 978-83-280-2597-4
 - EAN: 9788328025974
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: Buchmann
 - Format: 21.5x27.5cm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 320
 - Rok wydania: 2015
 - Wysyłamy w ciągu: niedostępny
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    39,75złCena detaliczna: 69,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,75 zł
 
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu 'MasterChef', której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach 'KUKBOOK', 'Kuchnia' oraz 'Smak'. Częsty gość programów telewizyjnych.