
Gluten na widelcu
Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową
-
Autor: Peter H.R Green Rory Jones
- ISBN: 978-83-7579-551-6
- EAN: 9788375795516
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Galaktyka
- Format: 15,8x24 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 322
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
23,59złCena detaliczna: 42,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,59 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
• przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
• wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
• odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
• podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.