Kto zna smak i niepowtarzalny aromat konfitur z płatków róży z babcinej spiżarni i nadziewanych nimi pączków, ten dobrze wie, że róże są nie tylko do podziwiania. Niektóre ich gatunki stanowią źródło wartościowych płatków, z których wytwarza się leki, przetwory i kosmetyki, także domowymi sposobami.Książka wprowadzi Czytelnika w świat pachnący różą, dostarczy wiedzy o właściwościach leczniczych jej płatków. Zawiera też cały zbiór cennych przepisów na m.in. konfitury babuni, rubinowy przecier, galaretkę agrestowo-różaną, wonny sok ojca Grzegorza, herbatki, syropy, miód różany, królewski napój, maść św. Dominika na bóle, kompres na zmęczone oczy i balsam króla Salomona z płatków róży. Czytanie publikacji uprzyjemnią bogate dzieje róży – także związane z Kościołem.
Dziś często zdarza się tak, że w wielu domach zupa stanowi całość obiadu z powodu braku czasu czy funduszy, dlatego musimy zadbać o to, żeby była pożywna, wartościowa, z dodatkiem mięsa, ziemniaków czy jarzyn. Przepisy właśnie na takie i inne zupy znajdują się w tej książce. Ponadto przepisy na zupy owocowe, a także na różne dodatki do zup, np. paszteciki, uszka czy kluski francuskie. Wszystko zdrowe i pyszne.
Życzymy smacznego kucharzenia!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?