
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydz. Wyd.II
Od zdjęcia do arcydzieła
-
Autor: Young Nicole S.
- ISBN: 978-83-283-2490-9
- EAN: 9788328324909
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Helion
- Format: 20x23 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
39,32złCena detaliczna: 59,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,32 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!
Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.
Najważniejsze zagadnienia:
podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
oświetlenie kadru,
tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
studia przypadków.
Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!