Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
-
Autor: Anthelme Brillat-Savarin
- ISBN: 978-83-64822-12-4
- EAN: 9788364822124
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: PIW
- Format: 12,5x20 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,50złCena detaliczna: 30,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,99 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.