Ekonomiczno-społeczne uwarunkowania
-
Autor: Tomasz Rokicki
- ISBN: 978-83-208-2590-9
- EAN: 9788320825909
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
- Format: 240x179mm
- Język: polski
- Liczba stron: 244
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
50,86złCena detaliczna: 79,91 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,26 zł
Owce są nieodłącznie związane z życiem człowieka. Zostały udomowione jako pierwsze zwierzęta gospodarskie. Wraz z upływem czasu owce były w różny sposób użytkowane, w zależności od uwarunkowań przyrodniczych i społecznych. Wiele istniejących systemów produkcji owczarskiej ma charakter tradycyjny, niezmienny od kilkuset lat. Współcześnie owce dostarczają wielu cennych produktów oraz usług ważnych z punktu widzenia społeczno-gospodarczego, co też ma wpływ na uwarunkowania społeczno-ekonomiczne konkurencyjności produkcji owczarskiej.
Monografia jest wynikiem przemyśleń i reakcji autora na problemy związane z produkcją owczarską. Jest to działalność ważna, ale często społeczeństwo nie jest świadome roli owiec. Dlatego celem jest też wskazanie najważniejszych aspektów konkurencyjności dla produkcji owczarskiej w sposób bardzo kompleksowy. Autor ma nadzieję, że monografia przyczyni się do spopularyzowania wiedzy o znaczeniu owiec w życiu człowieka.