Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
Jedz lepiej i wydawaj mniej
-
Autor: McEvedy Allegra Merrett Paul
- ISBN: 978-83-10-12290-2
- EAN: 9788310122902
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Nasza Księgarnia
- Format: 19.5x25.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 320
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
40,79złCena detaliczna: 64,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 40,79 zł
Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”: Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
Kupujcie mądrze i oszczędnie
Nie marnujcie jedzenia
Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.
W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne. Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka.
Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.