DZIKIE KISZONKI I INNE FERMENTACJE
- ISBN: 978-83-8103-250-6
- EAN: 9788381032506
- Oprawa: miękka ze skrzydełkami
- Wydawca: Pascal
- Format: 235x165x25mm
- Język: polski
- Liczba stron: 336
- Rok wydania: 2018
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
28,17złCena detaliczna: 49,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,17 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.