Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia
- 
                        Autor: Khanafer Samar
 - ISBN: 978-83-67790-69-7
 - EAN: 9788367790697
 - Oprawa: Twarda
 - Wydawca: Marginesy
 - Format: 288x230x34mm
 - Język: polski
 - Liczba stron: 352
 - Rok wydania: 2023
 - Wysyłamy w ciągu: 48h
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    57,70złCena detaliczna: 99,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 57,70 zł
 
Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu
Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.
Książka zawiera ponad 130 wegetariańskich i wegańskich przepisów zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh. Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh
Dukkah, kumin i włoszczyzna to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.