Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia
-
Autor: Khanafer Samar
- ISBN: 978-83-67790-69-7
- EAN: 9788367790697
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Marginesy
- Format: 280x220mm
- Język: polski
- Liczba stron: 352
- Rok wydania: 2023
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
57,86złCena detaliczna: 99,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 56,69 zł
Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu
Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.
Książka zawiera ponad 130 wegetariańskich i wegańskich przepisów zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh. Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh
Dukkah, kumin i włoszczyzna to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.