Drobne wypieki
Technologia w cukierni
-
Autor: Seibel Wilfried
- ISBN: 9788301184704
- EAN: 9788301184704
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Format: 15.0x23.5
- Język: polski
- Liczba stron: 300
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
74,20złCena detaliczna: 99,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 74,20 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
o podziału wyrobów cukierniczych
o składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
o zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
o procesu produkcji wyrobów cukierniczych
o pakowania i przechowywania
o analizy sensorycznej
o określania wartości odżywczych
o analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.