Domowy wyrób serów Wyd. III RM
-
Autor: Carroll Ricki
- ISBN: 978-83-7773-225-0
- EAN: 9788377732250
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 272
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,73złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,73 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Witajcie w świecie serów!
Blisko 100 przepisów na sery; 60 przepisów na potrawy z serem i wiele innych serowych smaczków
Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych możemy, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera także wskazówki i receptury wypróbowane przez innych miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” San Francisco Examiner