
Domowy wyrób nabiału Wyd. III RM
Sery, twarogi, jogurty
-
Autor: Farrell-Kingsley Kathy
- ISBN: 978-83-7773-365-3
- EAN: 9788377733653
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 212
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
18,13złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,13 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej – przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.