Domowe wędzenie żywności wyd. 2024
-
Autor: Warren R. Anderson
- ISBN: 978-83-8151-920-5
- EAN: 9788381519205
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Wydawnictwo RM
- Format: 235x165x18mm
- Język: polski
- Liczba stron: 256
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
25,13złCena detaliczna: 44,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,18 zł
x
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować, jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce odkryjesz przepisy na wędzone przysmaki, poznasz różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiesz się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.