Domowe wędzenie ryb Wyd.III
-
Autor: Egon Binder
- ISBN: 978-83-7773-608-1
- EAN: 9788377736081
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16,5x23,5 cm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2016
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
11,66złCena detaliczna: 19,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,66 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.