Domowe wędzenie ryb
-
Autor: Egon Binder
- ISBN: 9788372438157
- EAN: 9788372438157
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.5x21.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,90złCena detaliczna: 29,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,90 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.