Domowe warzenie piwa. Wyd. III
-
Autor: Richard Lehrl
- ISBN: 978-83-7773-706-4
- EAN: 9788377737064
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.6x23.4
- Język: polski
- Liczba stron: 160
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
17,37złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,37 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.