
Domowe suszenie żywnosci Wyd. II
-
Autor: Phyllis Hobson
- ISBN: 978-83-7773-141-3
- EAN: 9788377731413
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.5x23.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 190
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
12,06złCena detaliczna: 19,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,06 zł
Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak. Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność. Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy ? przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri. Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.