Domowe marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne
Słodkie kwaśne i pikantne
-
Autor: Prommer Colette Grossauer Stefan
- ISBN: 978-83-7773-142-0
- EAN: 9788377731420
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 230x165x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2013
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
12,12złCena detaliczna: 19,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,12 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.