
Domowe konserwowanie żywności
-
Autor: Chadwick Janet
- ISBN: 9788377731406
- EAN: 9788377731406
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.5x23.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 216
- Rok wydania: 2010
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
12,86złCena detaliczna: 19,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 12,86 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Wekowanie, zamrażanie, suszenie, robienie solanek i przechowywanie w piwnicy owoców, ziół i warzyw
Ciesz się owocami i warzywami zachowującymi świeżość przez cały rok
Nie musisz mieć wiele czasu i lat doświadczeń za sobą, aby bez trudu przygotowywać przetwory z owoców i warzyw wyhodowanych we własnym ogrodzie. Jasne i proste instrukcje dadzą Ci poczucie pewności siebie i wiedzę, w jaki sposób zamrażać, suszyć, wekować, przechowywać w piwnicy i w solankach wszystkie skarby, jakie oferuje nam natura.
Zetrzyj i zamroź nadmiar cukinii — idealnie nada się do wielu potraw przez całą zimę. Kup na targu warzywnym skrzynkę pomidorów i zrób z nich pikantny sos pomidorowy. Zawekuj nadmiar fasolki szparagowej z własnego ogródka, by móc się cieszyć świeżymi warzywami przez cały rok, lub też mieć świetny podarunek.
Rady i przepisy zawarte w tej książce pozwolą Ci odżywiać się przez cały rok zdrowymi lokalnymi produktami lub samodzielnie wyhodowanymi we własnym ogrodzie.