Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia
-
Autor: Lynne Melcombe
- ISBN: 9788362103645
- EAN: 9788362103645
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: Źródła Życia
- Format: 16x21 cm
- Język: polski
- Seria: ZDROWIE Z NATURY
- Liczba stron: 64
- Rok wydania: 2014
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
10,78złCena detaliczna: 15,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,78 zł
Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.