Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka
-
Autor: Ciborowska Helena Rudnicka Anna
- ISBN: 9788320048674
- EAN: 9788320048674
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: PZWL
- Format: 16.5x23.5cm
- Język: polski
- Liczba stron: 658
- Rok wydania: 2021
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
125,07złCena detaliczna: 149,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 125,07 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: o omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych o aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami o omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.