Dietetyka w transplantologii
- 
                        Autor: Paulina Borek-Trybała
 - ISBN: 9788301244002
 - EAN: 9788301244002
 - Oprawa: oprawa: broszurowa
 - Wydawca: PZWL
 - Format: 204x144 mm
 - Liczba stron: 360
 - Rok wydania: 2025
 - Wysyłamy w ciągu: 48h
 - 
                    
                    Brak ocen
 - 
                    92,86złCena detaliczna: 99,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 92,86 zł
 
"Dietetyka w transplantologii" to pierwszy w Polsce tak kompleksowy przewodnik dietetyczny dla pacjentów przed i po przeszczepie - opracowany przez doświadczonego dietetyka klinicznego.
Książka nie tylko wprowadza w kulisy transplantologii, ale przede wszystkim pokazuje kluczową rolę żywienia w powodzeniu całego procesu.
Z publikacji można dowiedzieć się, jak odżywiać się przed przeszczepem, aby wzmocnić organizm, oraz jak komponować dietę po zabiegu, by wspierać gojenie, chronić przeszczepiony narząd i cieszyć się lepszym zdrowiem przez lata.
Przejrzyste schematy, gotowe plany posiłków, specjalistyczne zalecenia dla różnych typów przeszczepów oraz wskazówki oparte na aktualnych badaniach czynią z tej książki nieocenione źródło wiedzy nie tylko dla pacjentów i opiekunów, lecz także dla lekarzy, pielęgniarek i dietetyków klinicznych.
To nie jest zwykły poradnik - to przewodnik po zdrowiu, który może zmienić życie po przeszczepie.