
Dietetyka w transplantologii
-
Autor: Paulina Borek-Trybała
- ISBN: 9788301244002
- EAN: 9788301244002
- Oprawa: oprawa: broszurowa
- Wydawca: PZWL
- Format: 205x143 mm
- Liczba stron: 360
- Rok wydania: 2025
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
92,86złCena detaliczna: 99,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 92,86 zł
"Dietetyka w transplantologii" to pierwszy w Polsce tak kompleksowy przewodnik dietetyczny dla pacjentów przed i po przeszczepie - opracowany przez doświadczonego dietetyka klinicznego.
Książka nie tylko wprowadza w kulisy transplantologii, ale przede wszystkim pokazuje kluczową rolę żywienia w powodzeniu całego procesu.
Z publikacji można dowiedzieć się, jak odżywiać się przed przeszczepem, aby wzmocnić organizm, oraz jak komponować dietę po zabiegu, by wspierać gojenie, chronić przeszczepiony narząd i cieszyć się lepszym zdrowiem przez lata.
Przejrzyste schematy, gotowe plany posiłków, specjalistyczne zalecenia dla różnych typów przeszczepów oraz wskazówki oparte na aktualnych badaniach czynią z tej książki nieocenione źródło wiedzy nie tylko dla pacjentów i opiekunów, lecz także dla lekarzy, pielęgniarek i dietetyków klinicznych.
To nie jest zwykły poradnik - to przewodnik po zdrowiu, który może zmienić życie po przeszczepie.