Dieta wzmacnijąca odporność
-
Autor: Agata Lewandowska
- ISBN: 9788381515979
- EAN: 9788381515979
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 231x162mm
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2022
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
22,38złCena detaliczna: 39,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,99 zł
x
Odporność organizmu zależy od wielu czynników, a nasze ciało jest wyposażone w liczne mechanizmy broniące nas przed bakteriami i wirusami. Jednak zdarza się, że nie pracują one właściwie, jeśli nie potrafimy o siebie zadbać. Aby nie dopuścić do osłabienia odporności, można między innymi stosować właściwą dietę. Nie wystarczy jednak okazjonalnie zjeść kilka zdrowych produktów. Na odporność trzeba zapracować krok po kroku, pamiętając o podstawowych zasadach, takich jak odpowiednia ilość makroskładników, witamin i dbałość o kondycję bakterii jelitowych.
Z tej książki dowiesz się:
jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,
jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,
jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,
co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.
W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające naszą naturalną odporność.
AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, między innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
Z tej książki dowiesz się:
jak budować zdrowie i odporność przez cały rok,
jakie produkty jadać, by zapobiegać spadkom odporności,
jak komponować posiłki w sezonie zwiększonej zachorowalności,
co jeść i jak wspierać swój organizm, gdy mimo wszystko dopadnie cię choroba.
W poradniku zawarto przepisy na odżywcze dania dostarczające ważnych składników i wspierające naszą naturalną odporność.
AGATA LEWANDOWSKA - dietetyczka z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem rekreacyjnym, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek o żywieniu, między innymi Dieta antyrakowa, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy, Schudnij bez diety, Przepisy na młodość, Niski indeks glikemiczny, Dieta zdrowych jelit. Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl.