Dieta w chorobie Hashimoto w.2020
-
Autor: Agata Lewandowska
- ISBN: 978-83-8151-317-3
- EAN: 9788381513173
- Oprawa: miękka
- Wydawca: RM
- Format: 231x163mm
- Język: polski
- Liczba stron: 184
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
19,57złCena detaliczna: 34,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,57 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
115 przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które pomogą Ci poprawić samopoczucie i utrzymać prawidłową masę ciała
Choroba Hashimoto to schorzenie, którego leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dużą rolę w terapii odgrywa styl życia, czyli dobrze dobrana dieta, odpowiednia aktywność fizyczna, unikanie czynnego i biernego palenia tytoniu, a także redukcja stresu. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.
W książce przedstawiono przepisy na dania główne, zupy, przekąski, sałatki, pieczywa i desery. Każdy z nich opatrzono specjalną ikoną informującą o tym, czy danie jest:
? bez glutenu
? bez pszenicy
? bez mleka
? bez laktozy
? z dużą zawartością szkodliwych dla tarczycy goitrogenów
W poradniku podano najważniejsze zalecenia w chorobie Hashimoto, omówiono towarzyszące jej schorzenia i scharakteryzowano składniki pokarmowe, które mają największy wpływ na tarczycę. Dzięki temu dbanie o zdrowie staje się łatwiejsze.