Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione
-
Autor: Barbara Kuligowska-Dudek
- ISBN: 978-83-7856-553-6
- EAN: 9788378565536
- Oprawa: miękka
- Wydawca: Poligraf
- Format: 205x145x20mm
- Język: polski
- Liczba stron: 248
- Rok wydania: 2020
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
20,98złCena detaliczna: 35,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,98 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).
W książce znajdziesz między innymi informacje:
- Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.
- Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
- Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
- Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.
W książce znajdziesz między innymi informacje:
- Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.
- Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
- Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
- Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.