Czekoladowe słodkości. Torty, ciastka i czekoladki
torty, ciastka i czekoladki
-
Autor: Praca zbiorowa
- ISBN: 978-83-7660-296-7
- EAN: 9788376602967
- Oprawa: Twarda
- Wydawca: Jedność
- Format: 19.5x19.5cm
- Język: polski
- Seria: SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ
- Liczba stron: 96
- Rok wydania: 2012
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
13,69złCena detaliczna: 24,90 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,69 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Torty, ciastka i czekoladki
Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami.
Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.
Czekoladowa kremówka
Ciastka syberyjskie
Tort Boneur
Bavarese z białą czekoladą
Profiterole
Czarne trufle
Cremino kawowe
Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.
Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.
Odbiorcy:
- miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
- Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom