Ciasta i desery dla diabetyków
-
Autor: Agata Lewandowska
- ISBN: 978-83-7773-651-7
- EAN: 9788377736517
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: RM
- Format: 16.4x23.2
- Język: polski
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2017
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,50złCena detaliczna: 29,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,50 zł
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka. W książce znajdziesz: - 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki, - wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych, - praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier, - porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków, - tabele miar i wag najpopularniejszych produktów. Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.