Badania retencyjne i oznaczanie wybranych sulfonamidów w środkach spożywczych metodą micelarnej chromatografii cieczowej
-
Autor: Szymański Arkadiusz
- ISBN: 9788323216988
- EAN: 9788323216988
- Oprawa: Miękka
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe UAM
- Format: 17.0x24.0cm
- Język: polski
- Liczba stron: 130
- Rok wydania: 2006
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
21,25złCena detaliczna: 26,25 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,25 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Spis treści:
Wykaz ważniejszych skrótów i symboli
1. Pozostałości chemiczne w żywności
2. Micelarna chromatografia cieczowa
3. Badanie mechanizmn retencji sulfonamidów
4. Zależność między aktywnością a strukturą związku
5. Kontrola jakości preparatów farmaceutycznych
6. Analiza sulfonamidów w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
7. Część eksperymentalna
8. Podsumowanie
Literatura