Atlas ziół. Kulinarne wykorzystanie roślin ...
Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
-
Autor: Halarewicz Aleksandra
- ISBN: 978-83-7845-860-9
- EAN: 9788378458609
- Oprawa: twarda
- Wydawca: SBM
- Format: 250x175x25mm
- Język: polski
- Seria: WADEMEKUM
- Liczba stron: 192
- Rok wydania: 2015
- Wysyłamy w ciągu: niedostępny
-
Brak ocen
-
16,61złCena detaliczna: 29,95 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,61 zł
Artykuł chwilowo niedostępny
x
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.