Ale ferment! Kiszonki, zakwasy i przepisy na dania wspierające twój mikrobiom
-
Autor: Mikołaj Bator Veronika Szwejk
- ISBN: 978-83-240-9335-9
- EAN: 9788324093359
- Oprawa: twarda
- Wydawca: Znak JednymSłowem
- Format: 195x250
- Język: polski
- Liczba stron: 304
- Rok wydania: 2024
- Wysyłamy w ciągu: 48h
-
Brak ocen
-
84,52złCena detaliczna: 129,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 84,52 zł
Truskawkowy ocet, pachnące orientem kimchi, aromatyczna kombucha, chrupiące kiszone rzodkiewki, klasyczny zakwas z buraka z korzennym twistem, aksamitny zakwas owsiano-ryżowy
Kisić można prawie wszystko i przez cały rok! Kiszenie przemienia warzywa i owoce w najlepsze superfoods - poprawiające zdrowie, samopoczucie i wygląd. Wprowadzając kiszonki i zakwasy do codziennej diety, wspierasz swój mikrobiom i wspomagasz dobrostan.
A co przyrządzić z samodzielnie przygotowanych kiszonek? Wybór jest ogromny: paella z bobem i kiszonymi cytrynami, fasolka szparagowa w buraczanej tempurze, pieczony camembert z kiszonymi burakami w miodzie czy zupa z podkiszonych pomidorów, a do kanapek kremowy serek z kiszonych nerkowców albo ogórki kiszone z miodem lipowym. (Pst! To dopiero początek!)
WPROWADŹ MAGIĘ FERMENTACJI DO SWOJEJ KUCHNI!
Veronika Szwejk i Mikołaj Bator, współzałożyciele największej ekologicznej manufaktury kiszonek w Polsce, dzięki którym kimchi, kombucha i zakwas z buraków weszły na stałe do diety Polaków i stały się elementem stylu życia. Stworzyli książkę, która pozwoli ci poznać wszystkie tajniki zdrowej fermentacji.